Om LED-belysning
Lysdioden uppfanns på 1920-talet och har utvecklats rejält sedan dess. Framför allt under senare år har man hittat sätt att få olika vita och gula ljussken som lyser konstant och intensivt.
Det finns billigare LED-lampor som ofta används i hushåll som ersättning för våra gamla kvicksilverlampor och så finns det kvalitativ LED-belysning som används i kommersiell verksamhet när man har behov av att sänka energikostnaden samtidigt som kvaliteten på ljuset inte får försämras. Vi arbetar enbart med den senare sorten.
Dimbarhet
Lysdioder kan lätt dimmas, antingen med pulsbreddsmodulering eller genom att minska strömmen.
Tungmetaller
Lysdioder innehåller inget kvicksilver, till skillnad mot lysrör.
Ljusspridning
Liksom de små lågvoltshalogenlamporna kan lysdioder utformas så att de fokuserar ljuset till en stråle med viss spridningsvinkel, till skillnad mot glödlampor och lysrör som måste ha en extern reflektor för att samla upp och fokusera ljuset.
Låg värmeutveckling
Till skillnad mot andra ljuskällor avger lysdioder väldigt lite värme (infraröd strålning) som kan skada textilier och andra föremål.
Mekanisk tålighet: Då lysdioder består av komponenter i fast form och saknar glödtråd tål de stötar och vibrationer bättre än glödlampor och lysrör.
Klimatsmart livslängd
Lysdioder kan ha en relativt lång livslängd; 35 000 – 100 000 användbara timmar jämfört med en glödlampas cirka 1 000 timmar, en halogenlampa 2 000 – 4 000 och en bra lågenergilampa upp till 15 000 timmar.
Låt oss summera
- LED lampor drar mycket mindre ström än andra lampor
- LED-lampor håller mycket längre
- LED-lampor innehåller inte kvicksilver och farliga gaser
- LED-lampor ger minst lika bra ljuskvalitet som ”gamla” lampor
Alla våra produkter är certifierade med CE, RoHs och även:
TÜV, förkortning för Technischer Überwachungsverein (ungefär Tekniska övervakningsföreningen eller -associationen) är en tysk organisation med regionala underavdelningar runt om i Tyskland.
Målet är att skydda människor och miljön från faror från fabriker, produkter m.m. TÜV fungerar som en oberoende konsult och kontrollerar fabriksanläggningar, elinstallationer, fordon m.m.
TÜV har mycket stränga krav för att godkänna (TÜV geprüft) och har blivit en av de starkaste kvalitetsmärkningarna internationellt.