Om oss

Om oss på Miljöbelysning

Miljöbelysning startades 2012 och har hela tiden vuxit organiskt. Idag är vi ett installationsföretag med full elbehörighet.

Vi är etablerade i Stockholm med region mälardalen, Göteborg västra Götaland som sedan möter norra skåne med kontor i Helsingborg och ner till Malmö.

Miljöbelysnings specialité är förutom LEDbelysning även laddstationer för elbilar.

Vi har hittills installerat över 1 miljon ledljuskällor och närmare
7000 st laddpunkter, vi vill påstå att vi kan det här!

Vi har all kompetens i huset och sysselsätter ca 40 tal medarbetare såsom projektledare installatörer och administration.

Vi har erhålligt DI gasell 4 år i rad 2019,2020,2021 och 2022 vilket vi naturligtvis är mycket stolta över.

Sedan 2022 tillhör vi börsnoterade miljökoncernen Ecoclimegroup.

Vår affärsidé LEDbelysning

 • Miljöbelysning erbjuder högkvalitativ LED belysning som kan användas utan att byta armaturer. Behövs nya armaturer är det alltid med industristandard sockel där ljuskällan enkelt kan bytas ut när den är uttjänt.
 • All installation sker med våra egna elbehöriga installatörer. Vi är noggranna och följer elsäkerhetsverkets riktlinjer med egenkontrollprogram och CE-märkning i samband med ombyggnation av befintliga armaturer.
 • Alltid 5 års på platsen garanti, vilket innebär att går en lampa sönder inom garantitiden så kommer vi kostnadsfritt och byter ut den.
 • Vi tror på ett nära samarbete med våra kunder och att med hög servicenivå erbjuda er som kund den bästa lösningen för en energieffektiv och miljövänlig belysning.

Vår affärsidé Laddstationer

Laddstationer för er som kund kan vara både svårt och komplicerat, därför erbjuder vi er:

 • Förstudie gällande kapacitet och förutsättningar genom personligt platsbesök.
 • Offert på komplett installation inklusive ”allt” . Ni som kund får en helhetslösning av oss.
 • Ansökan till naturvårdsverket.
 • Driftsättning, och egen avläsning ända ner på ”timpris” om så önskas.
 • Support och garanti, vi har egna installtörer och kan snabbt vara på plats vid tex driftstopp.
 • För er innebär det att det är en kontaktperson under hela projekttiden.
 • Det skall helt enkelt vara tryggt för dig som kund att anlita oss och känna att vi är en pålitlig partner.
Affärsidé och ledord

Vår historia

En mörk dag i mars 2012 föddes ett ljust bolag.

Vi – Leo och Gabriella, funderade över vad vägföreningens kvicksilverlampor skulle ersättas med när det var dags att byta. Det måste väl ändå finnas en bättre, effektivare och helst både billigare och miljösmartare ljuskälla?

Men det var inte så enkelt, intresset var inte så stort på marknaden och de LED-lysrör som fanns var både dyra och ofta av dålig kvalitet.

Då kom Miljöbelysning till världen.

Vi kom från helt andra branscher, men vi hade ett stort intresse och ett brinnande engagemang för att hitta alternativ till som då fanns på marknaden.

Vi ville hitta smarta LED-lösningar, men förutom högt pris och dålig kvalitet så var man också tvungen att byta till en ny armatur vilket var onödigt kostsamt.

Vi hittade lösningen – ljuskällor med hög kvalitet, lång brinntid och dessutom gick de att använda i befintliga armaturer.

Vårt ganska okonventionella förslag möttes med öppna armar. Behovet var gigantiskt och första året ledifierade vi ett stort antal vägföreningar och Ica-butiker, med många nöjda kunder som resultat.

Idag har vi hjälpt bostadsrättsföreningar och många kända företag att bli helt eller delvis LEDifirerade.

Vår enskilt största kund idag är Akademiska hus som förvaltar alla universitet i hela Sverige.

Vi håller oss kontinuerligt uppdaterade genom att träffa branschkollegor och tillverkare från hela världen. Tillsammans arbetar vi med produktutveckling och vi delar våra erfarenheter med varandra. Därför ser vi trender och utveckling mycket tidigt och vi delar med oss till våra kunder. Allt för att kunna erbjuda våra kunder den högsta kvalitén och det mest effektivaste belysningslösningen på marknaden.

Välkommen till Miljöbelysning

Vi finns i Täby norr om Stockholm, i Göteborg och Malmö.  Vi växer och utvecklas hela tiden och trivs med vårt arbete, varandra och med våra kunder. Är du nyfiken på att veta mer så kontakta oss så kommer vi och tittar på olika lösningar för dig. Vi har också ett showroom där du kan titta närmare på våra produkter. Dessutom kan du hitta oss på ett antal mässor varje år.

Välkommen till oss!

Gabriella och Leo med personal